Nyheter och artiklar

Rötkammaren är färdig!

Rötkammaren är färdig!

Efter några veckors intensivt arbete är CESAB nästan färdig med byggnation av agriKomps rötkammare på anläggning nr1 i Falköpingstrakten. Börje och hans söner har gjort ett fantastiskt förarbete på plats. Det har visat sig att vi har en handlingskraftig och väldigt kompetent kund. Tjocka betongväggar med mycket isolering och armering gör att den här anläggningen kommer att producera gas i många år framöver utan risk för läckage eller sättningar i plattan.

Snart utförs några sista kontrollmoment och därefter drar vi igång med fas 2 som är montage och installation av teknik och kraftvärme-enheten. Då ansluts elkabel, signalkablar, pumpledningarna för gödsel och värmekulvert. Sedan kan vi starta upp den biologiska processen och börja producera biogas.

Vi återkommer såklart med uppdateringar om hur det går på alla andra projekt som har startat eller som börjar snart. CESAB installerar  1MW i kraftvärme-kapacitet från förnybar biogas innan sommaren 2024. Alla delfinansieras genom Naturvårdsverkets investeringsstöd från Klimatklivet.

Publicerat: 5 maj, 2023