Biogas

Komplett utbud av biogasanläggningar – för enskilda lantbruk eller större samrötningsanläggningar

Biogasanläggningar

Biogas produceras i krävande miljö med ofta både aggressiva och svårhanterliga substrat. Därför måste man ställa höga krav på anläggningen i sin helhet och på de enskilda komponenter som ingår i den. Att samtidigt få ut maximalt med energi ur respektive substrat – på ett kostnadseffektivt och driftsäkert sätt – kräver stor ingenjörskonst och lång erfarenhet. Det är det värd att satsa på en gedigen byggteknik och hållbara material i kombination med genomtänkta lösningar för säkerhet, drift, service, underhåll och till och med reparationsarbete.

Erfarna biogasleverantörer

CESAB har valt att samarbeta med kunniga och etablerade europeiska leverantörer för biogasteknik. Såväl tyska agriKomp som holländska HoSt och Bright är leverantörer som svarar upp mot våra krav.

Båda företagen har mångårig branscherfarenhet, bevisad värdeskapande anläggningsteknik, framstående produkt- och innovationsförmåga samt gedigna byggnations- och serviceorganisationer. Det vill säga allt som behövs för att din investering ska fungera och vara lönsam under lång tid. Oavsett om det handlar om en gårdsanläggning eller en större biogasanläggning med flera rötkammare.

Med biogasproduktion till kraftvärme eller fordonsgas kan man sänka metanutsläpp och få en bättre gödsel eller restprodukt. Därför får man investeringsstöd från Klimatklivet.

Röta gödsel är extra intressant och genom att ta in mycket flytgödsel eller djupströ får man som producent ekonomisk bidrag från Gödselgasstödet.

Uppgradering och förvätskning ger möjligheter till extra stöd.

agriKomp

Beprövad biogasteknik för lantbruk.

Standardiserad eller kundanpassad.

Läs mer

HoSt

Specialist inom energisystem för samrötning.

Komprimering och förvätskning.

Läs mer

Biogasanläggningar som ger maximalt med energi – på ett kostnadseffektivt och driftsäkert sätt.

Har du frågor? Kontakta oss!