Biogas

agriKomp – kraftfulla biogasanläggningar för lantbrukets krävande miljö

agriKomp

Beprövad biogasteknik för lantbruk

agriKomp

Tyska agriKomp har lång erfarenhet av att utveckla egna biogassystem och komponenter. Bolaget har konstruerat fler än 1 000 biogasanläggningar och kännetecknas främst av den egna utvecklingen och av ett fokus på gårdsanläggningar med robust teknik. För dig som kund betyder det hög leveranssäkerhet, lång livslängd och konkurrenskraftiga priser.

agrikomp biogas lantbruk

Biogas för lantbruk

agriKomp hör till de verkligt erfarna leverantörerna av biogassystem. Sedan mitten av 1990-talet har företaget utvecklat banbrytande biogasanläggningar och enskilda komponenter. Det gör att agriKomp idag har en mångsidig produktportfölj med kraftfulla tekniklösningar som alla klarar lantbrukets krävande miljö.

Standardiserade biogasanläggningar

Det är framför allt den egna utvecklingen och produktionen som har gjort agriKomp till en framgångsrik leverantör med hela världen som arbetsfält. I stort sett alla anläggningskritiska komponenter – samt merparten av den kringutrustning som bolaget säljer – tillverkas i agriKomps egen regi. Samtidigt har företaget en ambition att standardisera utbudet av gårdsanläggningar, reservdelar och annan utrustning så långt det är möjligt. Det är något som både ger trygghet och en mycket prisvärd produkt.

Biogas med kraftvärme

I agriKomps utbud av anläggningar finns bland annat agriSelect – en standardiserad, småskalig biogasanläggning med kraftvärme för lantbruk. I sin enklaste form kan agriSelect konfigureras för enbart pumpbara substrat, till exempel flytgödsel. Med enkla tillval som Vielfrass® för fastgödselinmatning och Paddlegigant® för paddelomrörning finns möjlighet att även nyttja fasta substrat som fastgödsel, energigrödor samt foderrester. Det ger flexibilitet i din gårdsanläggning för ännu större produktion av biogas.

Investeringsstöd från Klimatklivet

agriKomps biogasanläggningar med kraftvärme kan söka investeringsstöd från Klimatklivet. Mer information på Naturvårdsverkets hemsida!

biogas agriKomp rötning

Många skäl att välja agriSelect:

 • Stort urval av elproduktion – från 55 kW–530 kW

 • Utrustad med beprövad biogasteknik för lång livslängd
 • Stort utbud av utrustning för maximalt utnyttjande av olika substrat
 • Kort leverans- och produktionstid genom:

  • Modulära rötkammarelement, Formprotect®
  • Färdigkonfigurerade teknik- och kraftcontainers
  • Standardiserad byggprocess
 • akCockpit – översiktligt styr- och övervakningssystem för uppföljning och analys av anläggningen produktion

Vill du veta mer om våra biogasanläggningar, ta kontakt med oss.